10 enkel regler

Firmaidræt StorKøbenhavn Petanque

10 enkle regler
 
 

 1. Petanque kan spilles som Single (én mod én), Double (to mod to) eller Triple (tre mod tre). I Single og Double har hver spiller 3 kugler, i triple 2. Hovedmålet er at komme så tæt som muligt på den lille trækugle kaldet grisen.
   
 2. Der trækkes lod om, hvilket hold, der skal starte. Vinderholdet tegner en cirkel med en diameter på 35 til 50 cm. Alle kast i denne runde skal foregå med begge fødder inden for denne cirkel.
   
 3. En spiller fra holdet, som vandt lodtrækningen, kaster nu grisen, ud i en afstand af mindst 6 m. og højst 10 m. fra cirklen.
   
 4. En spiller fra samme hold kaster den første kugle og prøver at komme så tæt på grisen som muligt.
   
 5. En spiller fra det modsatte hold, forsøger nu enten at kaste en kugle tættere på grisen eller at skyde den første kugle væk.
   
 6. Det hold som ikke ligger nærmest ved grisen, vedbliver at kaste, til de får en kugle nærmest, derefter er det det andet hold.
   
 7. Når et hold ikke har flere kugler tilbage, kaster det andet hold resten af sine kugler.
   
 8. Når alle kugler er kastet, tæller man point. Kun et hold får point i hver runde. Det hold som ligger nærmest grisen, får lige så mange point, som de har kugler nærmere end modstandernes nærmest kugle.
   
 9. Det hold som lå nærmest, tegner en ny cirkel og starter næste runde (fra pkt. 3 og frem).
   
 10. Vinder er det hold, som først får 13 point.
             
CVR: 32697208
Handelsbetingelser

Firmaidræt Storkøbenhavn

Knuthenborgvej 24
2500 Valby
Tlf. 33 22 44 44
info@fskbh.dk

 

Privatlivs politik FSKBH

             
CVR: 32697208
Handelsbetingelser